top of page

Alaska: ongerepte natuur en wildlife

Alaska is het toppunt van wildernis. De natuur strekt zich kilometers uit en het land kent een diversiteit aan wildlife op het land en in de zee. Een echte top bestemming voor een natuurliefhebber. In deze reisblog lees je tips voor het zien van een diversiteit aan natuur en wildlife in het ongerepte Alaska.


Anchorage

Je vliegt vaak op Anchorage als start en eind van je Alaska reis. De stad is niet heel bijzonder dus trek er hoogstens een dag voor uit.


Denali National Park

Denali National Park en Preserve ligt 4 uur rijden vanaf Anchorage en is het populairste nationale park in Alaska. Je vind hier ongerepte natuur en een diversiteit aan wildlife waaronder beren en elanden. Meer weten over een bezoek aan Denali National Park lees dan mijn blog over dit fantastische natuurpark.

Fairbanks

Vervolgens rijdt je door naar Fairbanks waar je overnacht. Vanuit hieruit heb je de gelegenheid de top of the world highway te rijden naar de Yukon Territories Canada. En het goudzoekersplaatje Dawson City. Meer hierover weten, lees dan hier verder voor mijn blog over Dawson City.

Blijf je lekker in Alaska kan dan kan je vanuit Fairbanks naar het zuiden van Alaska afdalen via de Hwy 4 naar Wrangell St Elias National Park en Valdez.


Wrangell St. Elias National Park

Dit is het grootste nationale park in de Verenigde Staten. De meeste mensen bezoeken het park vanwege de vervallen kopermijn Kennecott mine, die je uitsluitend met een gids kan bezoeken. Het bezoek aan de mijn kost je een volle dag omdat de weg ernaar toe 3/4 uur duurt over gravel road of je kunt per vliegtuig. Ook kan er heerlijk in het park gewandeld worden.

Valdez

Trek een volle dag uit om richting Valdez aan de zuidkust van Alaska te rijden. Onderweg moet je zeker stoppen bij de Worrington Glacier en de Keystone Canyon.

Vanuit Valdez kan je met de boot de Columbia en Meares Glacier bezoeken. Echt prachtig zoveel massief ijs. Schrijnend dat de gletsjer door de klimaatveranderingen zo snel afbrokkelt en terug loopt. Onderweg tijdens de boottocht heb je kans op wildlife. Wij zagen bultruggen (humpback whales), zeeleeuwen, zee-otters (zo schattig!) en dall porpoises (familie van de dolfijn).

Voor wie zich interesseert in de zalmtrek die iedere zomer in Alaska plaats vind is het leuk de Solomon Gulch Hatchery te bezoeken. Je ziet hier de zalmen door de hatchery de beek in zwemmen waar ze geboren zijn en naar terug keren om zich voort te planten.

Seward

Rijd na Valdez via de Glenallen Highway richting Seward. Onderweg tref je de fascinerende Matanuska Glacier, gewoon langs de weg. Het rijden in Alaska is gewoon al een uitje.

In Seward aangekomen bekijk je de omgeving van het Kenai Fjords national park het beste met de boot. Ook hier heb je kans op walvissen, zee otters, mountain goats en zelfs puffins.

Bezoek verder op het vaste land, via een wandeling, de Exit Glacier.

Homer

Wil je heel graag grizzly beren zien vissen op zalm, reis dan in de maanden juli/augustus en september door naar Homer. Vanaf hier kan je met een tour, die je per vliegtuig naar Katmai National Park brengt, grizzly beren zien. Deze tour biedt je een fantastische ervaring. Wij hebben het echter niet gedaan omdat het een tour is van circa 1000,- euro per persoon voor 1 dag, en wij net een huis gekocht hadden.


Onderweg terug richting Anchorage kan je nog stoppen bij het Alaska Wildlife Conservation Centre waar ze gevonden dieren opvangen. Ook rijd je langs de Cook Inlet. Met heel veel geluk kan je hier op bepaalde momenten de beluga walvis (witte dolfijn) zien zwemmen.


Anchorage

Hier eindigt de reis.

96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page