top of page

Denali National Park (Alaska)

In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van prachtige ongerepte natuur en een diversiteit aan wildlife in Denali National Park, Alaska.


Reis en verblijf

Vanuit Nederland kan je via IJsland met Iceland Air naar Anchorage Alaska vliegen.

Denali National Park en Preserve ligt 4 uur rijden vanaf Anchorage. Onderweg zie je Mount Denali (vroeger Mount McKinley genoemd) al van afstand door het autoraam.

Je kan in verschillende plaatsjes rondom het park overnachten. Wij hebben bij Carlo Creek Lodge 3 nachten overnacht. Een leuke cabin van hout waarbij de deurklinken gemaakt waren van dierengeweien.

Voorbereidingen

Neem de tijd Denali National Park en Preserve te bezoeken. Mount Denali is met 6194m de hoogste berg in Noord-Amerika. Op een heldere dag kan je de berg prachtig zien liggen. Het park is alleen bereikbaar per tourbus of shuttlebus die je van te voren moet boeken. Dit kan online of bij het visitor centre in het park. De shuttle bus rijdt naar verschillende stops in het park over een gravel weg en langs grote hoogtes. Er is maar 1 weg in het park dus de bus keert uiteindelijk weer om. Kijk online welke stops er zijn. Als je de laatste stop reserveert heb je de vrijheid om de tussenstops ook uit te stappen, rond te wandelen en weer op te stappen. Houd wel rekening met de tijd want het park is groot. Wil je een wandeling in het park maken bereidt deze dan voor. Zodat je weet bij welke stop je de shuttle-bus moet verlaten en hoe de route loopt. Het park kent weinig echt aangelegde paden en de informatie borden zijn schaars.

Let op! Houd er tevens rekening mee dat er geen restaurants in het park aanwezig zijn dus dat je eigen eten en drinken voor de hele dag mee het park in moet nemen. Afval neem je zelf weer mee terug het park uit. Er staan wegens de wilde dieren amper vuilnisbakken in het park.

In het park

Je gaat dus met je gereserveerde shuttlebus met zelf gekocht eten en drinken het park in.

Wij hebben de tour naar Wonder Lake gedaan (deze tour duurt 11 uur retour). En de dag erop de tour naar Ieielson (8 uur retour).

Dieren in het park

Wij troffen een mannetjes eland (bull moose) midden in een meer. Verder werd er regelmatig in de bus geroepen dat er een grizzly beer te zien was. Naast beren en elanden hebben we ook veel rendieren, dall sheeps, grondeekhoorns, vogels en een vos gezien. De gids vertelde onderweg veel over het park.

Denali National Park heeft prachtige natuur en een diversiteit aan wildlife! Geweldig om te zien hoe dit park bewaard is gebleven. Er zijn weinig aangelegde wandelpaden of picknickplaatsen. Ze willen de natuur in oorspronkelijke staat houden, en daar had ik diep respect voor!


23 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page