top of page
IMG_4043.JPG
Walvissen in Californië

In Californië in het westen van de Verenigde Staten vind je aan de Pacific Coast Highway Monterey Bay.
In deze baai leven het hele jaar door diverse dieren. In de winter tref je hier migrerende grijze walvissen. En in de zomer komen hier tientallen bultrugwalvissen foerageren. Daarnaast zie je hier zee-otters, pelikanen en dolfijnen.

IMG_8046.jpg
Stinkende zee-olifanten

Aan de Pacific Coast highway Californië vind je 2 plekken waar je makkelijk zee-olifanten (elephant seals) kan bewonderen:
1) Piedras Blancas Elephant Seal Rookery Location. Hier vind je het Elephant Seal Vista point waar je de zee-olifanten makkelijk en meteen kan zien. Je hoort ze en ze ruiken niet naar roosjes.
2) Año Nuevo State Park. Hier moet je vanaf de parkeerplaats 45 minuten pittig lopen door het zand naar een zee-olifanten kolonie. De beesten liggen wel op een afstandje maar zijn goed te zien.

IMG_5709.jpg
Ik zag 2 beren ...

In de Rocky Mountains van West-Canada vindt je de plaats Banff. 
Vanuit Banff pakken de mensen de Hwy1 naar Lake Louise / Jasper.
Echter raad ik iedereen aan i.p.v. de Hwy1, de Bow Valley Parkway Hwy 1A te rijden. Je rijd dan parallel aan de Hwy1. Waarbij je onderweg grotere kans hebt op beren en elks (whapiti herten) in de begroeide berm. Rij deze weg vooral begin of eind van de dag.

IMG_0402.jpg
200.000 Jan van Genten

In het Oosten van Canada vind je in provincie Québec het prachtige schiereiland Gaspésie. Vanaf de plaats Percé kan je met de boot naar Parc national de l'Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé. Je treft hier in de maanden mei tot oktober 200.000 Jan van Genten. Die hier broeden en hun kuikens voeden. Om de Jan van Genten te zien moet je eerst minimaal 30 minuten wandelen naar de andere kant van het eiland.
 
Reserveer van te voren de boot want het eiland wordt druk bezocht. En neem eten en drinken mee, je vind geen restaurant op het eiland.

IMG_7048.jpg
Noorderlicht spektakel

Bezoek Scandinavië in de winter. Het is fantastisch. Een Noorderlicht-safari, ofwel Aurora-safari genoemd, mag dan niet ontbreken. Een organisatie neemt je mee naar een donkere plek in de natuur (base camp genoemd) waar je die nacht het beste het prachtige schouwspel van het noorderlicht kan bewonderen. In het base camp kan je binnen schuilen tegen de kou en opwarmen met hete chocolademelk. Als het noorderlicht verschijnt wordt je naar buiten geroepen.
 
Vergeet vooral je camera + statief niet mee te nemen.

IMG_8423-2.jpg
Ongerepte natuur in Alaska

In Alaska vind je Denali National Park. Dit park is zo ongerept dat er geen aangelegde weg is en er geen restaurant te vinden is in het park.
Je kan het park enkel bezoeken per shuttle- of tourbus. De shuttlebus stopt bij verschillende plekken in het park. Waar je uit- en op kan stappen.

Ik raad je aan de shuttlebus van te voren te reserveren vanwege de vele bezoekers. Neem ook zelf eten en drinken mee als je het park bezoekt. En hou je ogen open voor grizzly beren, rendieren en elanden.

IMG_1816.jpg
Pinguïns kijken Nieuw-Zeeland

Nabij Dunedin vind je op de punt van de Otago Peninsula het Royal Albatros Centre. Zij doen georganiseerde tours naar de Little Blue Penguins bij avondschemer. Erg de moeite waard omdat je op een veilige manier de pinguïns kan bewonderen als zij het water uit komen én foto's mag maken. Ook krijg je informatie over de pinguïns en gaat het entreegeld naar het herstellen en behouden van de pinguïnpopulatie.

IMG_2682.jpg
Slapen onder de Koala's

Wil jij onder de koala’s slapen? Overnacht met je tent / camper bij Bimbi park (camping under the koala’s), in Great Otway National Park. Of huur hier zoals wij deden een huisje op het park. Terwijl wij over het terrein van Bimbi park wandelden zagen we wel 6 koala’s. Hoe tof is dat! En je omringt je hier met verschillende kleine papegaaitjes en bij schemer komen de kangaroos te voorschijn.

IMG_1887.jpg
Mooiste meer van Canada

Canada heeft ontelbaar veel meren.

Mijn favoriet is het gletsjermeer Moraine Lake. Gelegen in de Valley van de 10 peaks, in Banff National Park, West-Canada.

Het meer wordt zoveel bezocht dat de parkeerplaats al vrij snel vol is en afgesloten wordt. Dit geld trouwens ook voor Lake Louise wat ernaast ligt. Wil je dit meer bezoeken ga dan heel vroeg of laat op de dag.

bottom of page