top of page

Zion National Park

Zion National Park is een prachtig park om te bezoeken. De rotsformaties en bergen in dit park zijn fenomenaal. Je rijdt er binnen 2,5 uur vanaf Las Vegas naartoe of combineert dit park na/voor een bezoek aan Bryce Canyon National Park. Je bezoekt dit park als je van natuur en wandelen houdt.

Voorbereidingen

De meeste mensen bezoeken het park vanaf Springdale wat in het zuiden aan het park grenst. Hier vindt je vele hotels en motels om in te verblijven.

In de zomer kan je enkel de Mount-Carmel Hwy door het zuiden van het park met je eigen auto rijden. De weg het noorden van het park in is alleen begaanbaar per shuttlebus. Dit komt omdat dit deel het populairste is bij toeristen. De shuttlebussen zitten vaak al snel vol.

Wil je niet in de rij staan wachten parkeer dan je auto dan vroeg in de ochtend gratis bij het Visitor Centre in het park, vanaf hier pak je de shuttlebus. Kom je na 7.30 uur dan is de parkeerplaats vaak vol en moet je in Springdale buiten het park betaald parkeren. Ook een reden om vroeg op te staan is de hitte, zo kan het in het park rond de 40 graden worden in de zomer. Bij de lodge in het park kan je eten en drinken kopen en zie je veel kalkoenen (niet eetbaar!). Maar neem zelf ook voldoende eigen drinken mee het park in.


Wandelingen

Iedere tien minuten vertrekt er een shuttlebus het zuiden van het park in. Je kan meerdere stops maken voor verschillende wandelingen en het eindpunt is Temple of Sinawava (daar keren ze om). De retourrit (zonder uitstappen) duurt ongeveer anderhalf uur. Hieronder worden een aantal wandelingen uitgelicht:

Bij de Temple of Sinawava kan je de populaire Riverside Walk lopen die leidt naar de Narrows. De Riverside Walk (3,5 km retour, 1,5 uur) is een verhard pad langs de Virgin river, door een steeds smaller wordende kloof. Aan het eind van het wandelpad kom je bij de Virgin river waar je doorheen kan lopen door de kloof. Dit kan alleen als de waterstand gunstig is. Tijdens de wandeling zie je herten voorbij lopen.


Een andere super populaire wandeling in Zion is de Angels Landing wandeling. De wandeling is 8,7 kilometer met een hoogteverschil van 450 meter naar een overlook over het hele park. Door het hoogteverschil duurt de wandeling 4-5 uur. Het laatste stukje van de wandeling is erg stijl. Vind je deze wandeling te spannend of te lang, loop dan de Canyon Overlook Trail voor een ander prachtig overzicht over het park. Deze wandeling is 1,6 km en loop je in 1 uur heen en terug. Deze wandeling kent wel een klimmetje en met 38 graden moet je zorgen voor een pet en voldoende water! De ingang ligt aan de Mount Carmel-Hwy in het Noorden van het park en is per eigen auto bereikbaar.


Een andere leuke vlakke wandeling met uitzicht op de bergen is de Pa'rus Trail. De wandeling is 5,6 kilometer en duurt 2 uur lang. Je ziet hier veel hagedissen die liggen te rusten in de warme zon. Bezoek je liever een waterval wandel dan de Lower Emerald Pool trail. De wandeling is 1,9 kilometer en duurt 1 uur lang.


Mount-Carmel Hwy

Rijdt zeker ook even de Mount-Carmel Hwy op en neer. Je ziet na iedere bocht steeds een andere berg. De bergen lopen qua kleur en structuur uiteen, wat ze erg fotogeniek maakt. Kijk ook uit naar Bighorn sheeps. Deze beesten vallen bijna niet op in dit bergachtige woestijnlandschap.

Kolob Canyons

Dit is het noordwestelijke gedeelte van Zion National Park en is apart te bezoeken. Je moet hiervoor het park vanaf een andere ingang in. En dit is voor vele toeristen een stuk omrijden waardoor dit deel minder bezocht wordt.


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page