top of page

Sevilla's top 10 bezienswaardigheden

Sevilla is een prachtige stad om een paar dagen te bezoeken. De stad kent een rijke geschiedenis. Vooral de overgebleven Moorse bouwstijl die je terug ziet in de Giralda toren en het koninklijk paleis Real Alcázar is erg indrukwekkend. Geniet door de dag heen van heerlijk tapas eten en van een vermout op het terras.


Bezienswaardigheden

In Sevilla zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Zo kan je op 1 dag meerdere bezienswaardigheden bezoeken. In deze blog neem ik je mee naar de bezienswaardigheden die je volgens mij echt bezoeken als je in Sevilla bent.


1. Real Alcázar de Sevilla

Het koninklijk paleis, Real Alcázar, ligt vlak naast de kathedraal. Je moet dit paleis en de bijbehorende tuinen echt bezoeken! Het paleis kent nog Moorse bouwstijlen en de binnentuinen zijn populair. Ook is hier Game of Thrones, de tuinen van Dorne, opgenomen. Vooraf reserveren in de zomer is aan te raden, dit kan gewoon online. In de winterperiode is dit niet nodig.

2. Plaza de España

Op 15 minuten lopen van Real Alcázar vind je Plaza de España. Dit plein is erg bekend. Het is speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929. De toegang is gratis. Wandel ook door het María Luisa park, het stadspark wat aan het plein aansluit.

3. Plaza de América

Loop je nog 10 minuten via het María Luisa park door dan kom je bij Plaza de América. Leuk om even gezien te hebben maar lang niet zo indrukwekkend dan Plaza de España

4. Torre del Oro

Aan de Guadalquivir rivier staat Torre del Oro. Deze 'toren van goud' met zijn 36 meter hoogte kan je bezoeken.


5. Kathedraal en Giralda toren

De kathedraal van Sevilla en de Giralda toren ligt centraal in het centrum van Sevilla. Het is een reusachtig gebouw wat je tegen betaling kan bezoeken. Je kan als je het leuk vind ook tegen betaling de Giralda toren in. Naast de kathedraal is de rooftop bar EME met uitzicht op de kathedraal, mocht je het nog leuk vinden de kathedraal vanaf hoogte te bekijken.


6. Plaza de Toros

Loop vervolgens vanaf de toren langs het water door naar Plaza de Toros. Bezoek de stierengevecht arena van Sevilla. Hier worden nog altijd in de zomermaanden stierengevechten gehouden. De toegang is circa 10 euro per persoon.

7. Mercado de Triana

Je kan vanaf Plaza de Toros doorlopen naar deze markthal aan de overkant van de Guadalquivir rivier, waar je tussen lokals lokale producten kan kopen.


8. Metropol Parasol op Plaza de Encarnación

De metropol ligt iets buiten de richting van bovenstaande bezienswaardigheden. Maar is zeker het bezoeken waard. Dit houten bouwwerk is indrukwekkend. Betaal een paar euro voor de lift, die je in de kelder vind, om op het gebouw van het prachtige uitzicht over Sevilla te genieten.

9. Tapas eten

Santa Cruz is een gezellige wijk om doorheen te lopen en te gaan eten. Er is een groot diversiteit aan restaurants. De locals eten tapas. Dit zijn kleine gerechtjes die je besteld. Met vaak een glas vermout erbij. De locals eten rond 14.00-16.00 uur uitgebreid tapas lunch en gaan dan rond 20.00 uur weer tapas avondeten. Veel restaurants gaan in die tussentijd even dicht.

10. Flamenco

Sevilla is dé stad van de flamenco dans. Op veel plekken kan je tegen betaling een flamenco show bekijken. Je kan de flamenco dansers ook op pleinen in de stad tegen komen en bewonderen, gratis.

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page