top of page

De 6 bezienswaardigheden op La Palma

De winterperiode is voor Nederlanders een goede periode om de Canarische eilanden te bezoeken. Het klimaat is in deze periode erg aangenaam met temperaturen van rond de 25 graden. La Palma is het meest groene eiland van de Canarische eilanden en je kan er prachtig wandelen. Ook kan je hier indrukwekkende duiken maken op zoek naar wildlife. En is er een kans om dolfijnen en/of walvissen te zien.


De 6 bezienswaardigheden op La Palma die je niet wil missen


1) Grotten van Buracas

Bezoek bij Las Tricias d.m.v. een mooie wandeling de grotten van Buracas. Onderweg kom je langs prachtige, grote, oude drakenbomen. Bomen die alleen maar op La Palma staan. Onderweg heb je uitzicht over het eiland en de oceaan. En heb je kans op het zien van hagedissen.

2) Roque de las Muchachos

Dit hoogste punt op La Palma ligt op 2426 meter. Op een heldere dag kan je boven de wolken uit kijken en heb je prachtig overzicht over het eiland (het nationaal park Caldeira de Taburiente). De weg naar boven is slingerend met veel bochten door een stenen landschap. Zoals je op de foto ziet reden we zowat tussen de wolken door in een prachtig vulkanisch landschap. Op de top vind je een sterrenwacht. La Palma staat bekend om zijn heldere nachten en het goed sterren kijken.

3) Walvistour (vooral dolfijnen)

Bij Tazacorte kan je een walvistocht doen van 2 uurtjes. Je ziet dan tuimelaars die aan het jagen zijn op tonijn. En met een beetje geluk een walvis (wij helaas die dag niet). De tour geeft je een mooi zicht op de kustlijn van het eiland. Omdat de temperaturen warm waren hoefde je niet dik in te pakken op de boot.

4) Los Guirros

Een klein zwart strand waar je kans hebt tijdens het snorkelen zeeschildpadden te zien. Echter was de stroming voor ons die dag te hard, i.v.m. volle maan, waardoor het zicht onderwater niet best was (zanderig). Onderweg rijdt je langs allemaal bananen plantages en leuke kleine windmolentjes

5) Nationaal Park Caldeira de Taburiente

Is een prachtig park. Maak de populaire wandeling van 6 km naar Cascade de Colores waar je aan het eind een prachtige gekleurde waterval kan bewonderen.

6) Duiken

La Palma heeft een divers onderwater leven in de Noordelijke Atlantische oceaan. Zo heb ik een zeepaardje, roggen en verschillende vissoorten mogen zien. Je kan kantduiken maken of bootduiken. Het water is prachtig helder en je zicht is op sommige plekken wel 20 meter.

Ik vond de duikschool Casa de Buceo erg prettig om mee te gaan duiken.


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page