top of page

Jasper National Park: de highlights in de zomer

Jasper National Park kent een ruige natuur. Het park leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen, klimactiviteiten in de bergen en kajakken op de diverse meren.

Het plaatsje Jasper is de uitvalsbasis om Jasper National Park te bezoeken. In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van natuur en wildlife in Jasper National Park in de zomer.


Omgeving Maligne Rd en Old Lodge Rd

Maligne canyon ligt aan de Maligne Rd iets buiten het plaatsje Jasper, aan de overkant van de Athabasca river, en is een indrukwekkende diepe canyon (soms 50 meter diep) waar je prachtig kan wandelen. Er zijn zes bruggen over de kloof heen gebouwd. Je kan zelf bekijken tot welke brug je wilt wandelen. De eerste twee bruggen zijn makkelijk bereikbaar, daarna wordt de wandeling intensiever. De loop die je kan wandelen over alle bruggen is 3,7 km en je doet er met fotostops zo' n 2,5 uur over.

Vanaf de Maligne canyon kan je de Maligne Rd door rijden richting Maligne Lake. Onderweg tref je Medicine Lake, een prachtig bergmeer waar alleen zomers water in staat. Rijd je verder dan vind je aan het einde van de weg Maligne Lake. Dit meer staat bekend om de boottocht van 90 minuten die je hier kan doen naar Spirit Island. Een bekend en fotogeniek plaatje van een klein eiland met bomen in het meer (zie foto links onder). De boottocht kost gemiddeld $75,- per persoon en kan je ter plekke of online boeken.

In dit zelfde gebied kan je ook de Old Lodge Rd oprijden richting Lake Annette en Lake Edith en het Fairmont Jasper Park Lodge. De meren zijn mooi blauw en er lopen geregeld herten en elk rond.


Tip! Rijd ook in de avondschemer de Maligne Rd, je hebt dan een grote kans op het zien van beren of/en elks in de berm. Wil je niet zelf rijden dan kan je ook een tour boeken bij onder andere Sundogtours.

Patricia Lake en Pyramide Lake

Rij vanuit Jasper de Pyramid Lake Rd op. Je komt dan bij Patricia Lake en even verderop bevindt zich Pyramid Lake. Pyramid Lake is bekend om het bruggetje in het meer naar een klein eilandje in het meer. Kijk onderweg uit naar elk die hier rond lopen.

Uitkijkpunten over het park

In Jasper kan je betaald met de Sky Tram de berg op om een uitzicht te krijgen over Jasper National Park. Je moet hiervoor betalen en kaartjes kan je ter plekke kopen of online boeken. Wil je een gratis uitzicht over het park rijdt dan de Old Fort Rd naar Old Fort Rd Point. Na een kleine stijlen wandeling heb je gratis uitzicht over Jasper National Park.

Prachtige wandelingen in het park

Naast het wandelen in de Maligne Canyon is de Valley of the five Lakes trail ook zeker een aanrader. Deze wandeling brengt je langs vijf mooie meren.

Je kan ook een wandeling maken naar Mount Edith Cavell. Dit is een kleine gletsjer in een bergwand.

Watervallen in het park

Wie vanaf Banff over de Icefield Parkway naar Jasper rijdt komt langs de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls die aan de Icefield Parkway (hwy 93) liggen. Mocht je de watervallen gemist hebben dan kan je vanaf het dorpje Jasper over de Hwy 93 na 30 minuten rijden met de auto de Athabasca Falls bezoeken. Dit is zeker de moeite waard. De Sunwapta Falls ligt nog 20 minuten verder rijden vanaf de Athabasca Falls.

Je kan bij beide watervallen mooi wandelen.
64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page