top of page

Yosemite National Park

Yosemite National Park is erg indrukwekkend. Het zijn de kleuren en structuren van de bergen en de watervallen die dit park voor mij zo bijzonder maken. In deze reisblog neem ik je mee naar de beste natuur en wildlife plekjes van Yosemite National Park.


Verblijf

Verblijf een aantal dagen in het park zodat je voldoende tijd hebt voor alle uitkijkpunten en om een aantal mooie wandelingen te maken. Overnachten kan je in de Yosemite Village midden in het park. Verblijf hier is wel wat duurder dan een verblijf buiten het park. Mocht je ervoor kiezen buiten het park te verblijven houdt dan rekening dat je dan algauw een uur moet rijden om het park te bezoeken.

Kijk tijdens het rijden goed uit naar dieren, vooral beren, want er worden hier regelmatig beren dood gereden. Je ziet dit aan de borden Kill Bear op de weg.

Bezienswaardigheden

Bezoek Tunnelview voor een indrukwekkend overzicht over het park (zie foto links onder). Dit is een van de bekendste uitkijkpunten in het park. Na Tunnelview kan je de Yosemite Falls bezoeken, een indrukwekkende waterval waarin je bij goed weer de regenboog kan zien.

Maak een wandeling naar Mirror Lake, door de bossen. Houd er rekening mee dat hartje zomer er geen tot weinig water in dit meer staat.

Een ander bekend uitkijkpunt in het park is Glacier Point (zie foto hieronder). Vanuit hier zie je de bijzondere schoonheid van de natuur in dit park. De bergen zijn indrukwekkend en niet te beschrijven. In de zomer kan je vanaf dit punt bosbranden waarnemen in het park. Helaas kent Californië in zomer droogte en is de kans op bosbranden in dit park aanwezig.

Voor dieren liefhebbers is er een kans om in Yosemite National Park wilde beren te zien. Toch is de populatie beren in Yosemite National Park niet groot. Er wonen zo'n 300-500 beren verspreid over het park. Wie beren wilt zien maakt het beste kans bij zonsopkomst of avondschemer. Bij Lukens Lake woont een beer in de omgeving. Wie weet zie je hem nog. Verder tref je in het park herten en grondeekhoorns aan. Rij voor het zien van herten en grondeekhoorns de Tioga Road richting Tuolumne Meadows. Hier zie je vaak groepen herten en grondeekhoorns. Stop onderweg bij Fairview Dome waar je uitzicht hebt op de Half Dome, de bekendste rots, in Yosemite National Park. De Half Dome is populair onder klimmers en fanatieke wandelaars.


40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page