top of page

Yoho National Park: dit park mag je niet missen

Yoho National Park is een prachtig park om in de Canadese Rocky Mountains te bezoeken. Het park is minder bekend onder toeristen maar zeker een (dag)bezoek waard als je van prachtig blauw water in rivieren en meren houdt. Je kan het park het hele jaar bezoeken.


Ligging

Je vind Yoho National Park 30 minuten rijden vanaf Lake Louise, over de Hwy 1 door de Kicking Horse Pass. Je kan het park ook vanuit Golden bezoeken.


Bezienswaardigheden


Emerald Lake

Emerald Lake is een prachtig groen en blauw getint meer tussen de bergen. Je kan mooi om het meer wandelen. Ook kan je met een kano het meer verkennen. Bezoek ook de Emerald Lake Lodge aan het meer voor een lekkere lunch of diner met uitzicht over het meer. Of overnacht hier op deze prachtige plek. De Emerald Lake Road rijdt je in 12 minuten naar het meer, langs prachtige bomen en rivieren. Emerald Lake en de Emerald Lake Lodge zijn het hele jaar door te bereiken.

Natural Bridge

Op de weg naar Emerald Lake is een stop bij de Natural Bridge zeker de moeite waard. Met circa 100 passen ben je bij de natuurlijke stenen breuk over de rivier en bekijk je het prachtige helder blauwe water wat door de rivier stroomt. Deze foto is eind november genomen.

Takakkaw Falls

De smalle weg tussen de bergen door brengt je naar de parkplaats nabij de voet van de waterval. Via een korte wandeling heb je uitzicht op deze immense waterval van 254 meter hoog.

Spiral Tunnels

Stop onderweg aan de Hwy 1 even bij Spiral Tunnels Viewpoint. Je kan hier de trein door de tunnels in de bergen zien gaan. De trein is zo lang dat de locomotief al uit de tunnels is maar het eind van de wagons er nog doorheen moet. Een mooi gezicht. Er staan informatie borden over de aanleg van de tunnels en de ingebruikname in 1909 door de Canadian Pacific Railway (CPR).


Lake O'Hara

Wij hebben dit meer niet bezocht omdat het met de auto niet te bereiken is en planning vooraf vraagt. Voor dit indrukwekkende meer waar toeristen graag willen wandelen (en overnachten) moet je een shuttlebus, voor 11 kilometer tot aan het begin van de wandeling, nemen. De omstandigheden om dit meer te bezoeken zijn enkel tussen juli en september het gunstigst. Omdat het meer erg hoog ligt valt of ligt er de overige maanden veel sneeuw. Wil je meer weten over een bezoek/overnachting aan Lake O'Hara dan adviseer ik je de website van Parks Canada hier te bezoeken.


Dieren

Er leven veel dieren in Yoho National Park. Je kan in het park onder andere herten, elanden, beren, coyotes, en elk zien. In de winter hebben wij elanden (moose) gezien vroeg in de ochtend aan de oevers van Emerald Lake en een boommarter.


227 weergaven0 opmerkingen
bottom of page