top of page

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het eerste en oudste park van de Verenigde Staten. Dit park kent een rijkdom aan natuur en dieren. Van watervallen, geisers, uitgestrekte grasvlaktes met honderden bizons tot prachtige uiteenlopende gekleurde heetwaterbronnen. In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van prachtige natuur en een diversiteit aan wildlife in Yellowstone National Park.

Old Faithful Geysir - Upper Geyser Basin

Een bezoek aan Yellowstone National Park begint bij de Old Faithful Geyser. Deze geiser barst om de 90 minuten uit. In de tussentijd kun je het gebied rondom de Old Faithfull Geyser bezoeken, het Upper Geyser Basin. Hier vind je verschillende heetwaterbronnen en geisers. Een heet water bron die er voor mij uit springt is de Morning Glory Pool. Deze pool heeft prachtige groene en gele tinten (foto hieronder links boven).

Grand Prismatic Spring - Midway Geyser Basin

Iets verderop van de Old Faithful Geyser vind je de Grand Prismatic Spring in het Midway Geyser Basin. Hou rekening met file voor de parkeerplaats, zo toeristisch is deze plek. Je kan over houten vlonders lopen langs de Grand Prismatic Spring. Sinds een aantal jaar kan je de heetwaterbron ook vanaf boven bekijken. De route, de Grand Prismatic Overlook Trail, is 1,9 kilometer heen en terug en je loopt er 1-2 uur over.

Biscuit Basin en Black Sand Basin

Deze gebieden zijn minder toeristisch dan de Grand Prismatic Spring en Upper Geyser Basin terwijl er prachtige heetwaterbronnen liggen, variërend in kleur en grootte.


Mammoth Hot Springs

De verschillende warmwaterbronnen zijn prachtig om te zien, echt een must voor het oog! Er lopen verschillende paden door dit gebied. Rond de Mammoth Hot Springs zie je grondeekhoorns, arenden en elk.

Mud Volcano

Mud Volcano is de omgeving met de modderige heetwaterbronnen. Dit gebied is niet zo groot en kent minder kleuren.


Hayden Valley en Lamar Valley - de plek voor het spotten van dieren

In deze valleien in Yellowstone National Park zie je een diversiteit aan dieren. De Hayden Valley ligt centraal in het park. De Lamar Valley vind je in het noordoosten van het park richting cooke city aan de 212.

De dieren die je hier, vaak bij schemer, kan treffen zijn wolven, coyotes, gaffel antilope, dikhoorn schaap, beren, herten, elk, bisons, grondeekhoorns en elanden.

Hou er rekening mee dat de bisons vrij rond lopen in het park. Het kan gebeuren dat de dieren zich op de wegen ophouden. Toeter vooral niet en wacht geduldig totdat de bisons de weg verlaten. Deze bison traffic jams hoort bij je beleving van dit park.

Yellowstone Canyon

De waterval de Yellowstone Falls moet je zeker bezoeken. Je vindt deze waterval in de Yellowstone Canyon. Vanaf verschillende uitkijkpunten langs de Yellowstone Canyon heb je uitzicht over de Yellowstone Falls. Bezoek zeker Artist Point en Lookout Point.

Kijk ondertussen ook naar de toppen van de bomen voor het zien van de Osprey (visarend) die hier nestelen.

Yellowstone Lake

Yellowstone Lake is een prachtig groot meer in het park waar je een boottocht op kan doen of prachtig langs op kan wandelen en rijden.


38 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page