top of page

Wintervakantie Tromsø Noorwegen

Tromsø in Noord-Noorwegen vind ik de perfecte wintervakantie bestemming voor het zien van het noorderlicht. In deze reisblog geef ik je tips voor het doen van leuke winterse activiteiten in Tromsø en omgeving.


Bij Tromsø Safari kan je online en bij hun kantoor in Tromsø veel buitenactiviteiten boeken. Het visitor centre in Tromsø kan je ook helpen met de boekingen. De activiteiten zijn wel redelijk aan de prijs. Het kan zijn dat je hierdoor keuzes maakt in de activiteiten die je wilt gaan ondernemen.


Fjellheisen kabelbaan naar Mt Storsteinen

Ga met de Fjellheisen kabelbaan omhoog voor een prachtig uitzicht over Tromsø en omgeving. De kabelbaar kost 210 NKR p.p (21 euro p.p) en gaat tot 23.00u omhoog en naar beneden. Je kan dus ook in de avond nog omhoog met de kans op het zien van het noorderlicht tussen 20.00-02.00u. Het weer moet dan wel helder zijn. Je vind op Mt Storsteinen het Fjellstua Cafe og restaurant waar je lekker op hoogte kan dineren.

Je kan met de auto Fjellheisen bereiken op neem bus 26 vanaf Tromsø, die zet je praktisch voor de kabelbaan af.

Arctic Cathedral

Nabij de Fjellheisen kan je de bijzondere Arctic Cathedral bezoeken. In de kathedraal worden regelmatig concerten gegeven. In de avond is de kathedraal mooi verlicht.

Aurorasafari - Noorderlicht safari

Met Tromsø Safari kan je op aurora safari. Zij brengen je in de avond met de bus naar het aurora basecamp vanuit waar je het noorderlicht gaat bewonderen. Er word iedere dag bekeken naar welk basecamp er wordt gegaan. Dit gezien de weersomstandigheden en de beste kans die dag op het noorderlicht. Je kan ook kiezen voor een aurora-tour. Je gaat dan met een kleiner busje verschillende plekken aandoen op zoek naar het noorderlicht.

Husky safari

Met Tromsø Safari kan je op Husky Safari. Je gaat in 1,5 uur door de prachtige Breivikeidet vallei met vergezichten op de Lyngen Alpen.

De mushers hebben 118 husky's waarvan je er 6 voor je slee krijgt om mee te knuffelen en later mee op pad te gaan. De beesten kennen geen commando's. Er zit alleen een 'aan' knop op. Ze blijven rennen. Door op de rem te stappen kan je de slee met de honden stoppen. Echt een aanrader om te doen!

Tromsø Fjord en wildlife cruise

Je gaat een halve dag mee met een boot het water op. Je geniet vooral van de prachtige omgeving. Vooral populair bij wat oudere mensen.


Overige buitenactiviteiten die je via Tromsø Safari kan ondernemen

-Sneeuwscooter safari: je gaat dan op een sneeuwscooter een tour maken door het besneeuwde landschap.

-Sami rendeer experience: Je gaat dan een rendier farm bezoeken en leert over de Sami cultuur.

-Walvissafari: in de maanden november, december en januari kan je per boot op zoek naar orka’s en bultrugwalvissen in de wateren rondom Tromsø.

34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page