top of page

West versus Oost Canada

Iedereen denkt bij een reis naar Canada aan West Canada; de Rocky Mountains en Vancouver Island. Bekijk ook eens Oost Canada; Québec en Ontario. Zowel West als Oost Canada heeft prachtige natuurparken en een diversiteit aan wildlife. In deze reisblog neem ik je mee naar de overeenkomsten en verschillen tussen West en Oost Canada op het gebied van natuur en wildlife.


Natuurparken

West Canada kenmerkt zich door de machtige Rocky Mountains. Hier tref je de prachtige Nationale Parken Jasper en Banff. In deze parken vindt je helder blauwe bergmeren, gletsjers, eindeloze bossen en prachtige wandelingen. Daarbij is Vancouver Island een eiland wat je echt moet bezoeken.

Lees hier meer over een prachtige reisroute door West Canada door prachtige natuurparken, beginnend in de Rocky Mountains, door de nationale parken van Banff en Jasper en eindigt in Vancouver(Island).

Oost Canada is iets vlakker dan West Canada maar kent zeker hoogte verschillen. Oost Canada heeft Forillon National Park waar je prachtige wandelingen kan maken. Ook Oost-Canada kent veel provinciale parken als Algonquin Provincial Park en Parc national du Bic die de moeite waard zijn te bezoeken. Water is in de Oost Canadese parken de verbindende factor. Oost-Canada staat dan ook bekend om de duizenden meren.

Lees hier meer over een prachtige reisroute door Oost Canada door prachtige natuurparken.

Steden

Wie West Canada bezoekt vliegt vaak op Vancouver of Calgary. Calgary is vaak de plek waar je overnacht en de volgende dag je camper ophaalt. Vancouver is een levendigere stad. Bezoek in Vancouver Stanley Park waar je prachtig kan fietsen en o.a. totempalen kan bewonderen en wandelen door Gastown met een bezoekje aan de steamcloc

Oost-Canada heeft daarbij meer diversiteit aan steden. Zo heb je Montreal en Quebec met Franse invloeden. Waarbij Ottawa de hoofdstad van Canada zich meer richt op de geschiedenis van Canada en Toronto de metropool-stad is met al zijn glazen hoogbouw. Lees hier meer over de vier grote steden in Oost-Canada.

Wildlife

West Canada: In de Rocky Mountains en op Vancouver Island heb je op veel plekken kans op beren, dikhoornschapen, elk, elanden, walvissen en kleinere knaagdieren.

In de Rocky Mountains vind je de Bow Valley Parkway (hwy 93a) tussen Banff en Lake Louise. Deze weg is erg geschikt voor het zien van wildlife. Ook een whale watch tour op vancouver island mag niet ontbreken. Hier tref je orka's (Killer whales!!!). Echt een top ervaring.

Oost Canada: Hier leven ook wilde beren, elanden, bevers, walvissen en kleine knaagdieren. En de kans dat je ze ziet is even groot. Uniek zijn de beluga's die in de wateren net boven Quebec city leven, in de plaats Tadoussac. Daarbij heb je hier kans op bultrugwalvissen, vinvissen en dwergvinvissen. En hou je van vogels ga dan naar Percé (Québec) om vanuit hier met de boot naar een eiland te gaan waar 200.000 Jan van Genten wonen.

Eten en drinken

Oost-Canada kent 1 lekkernij wat speciaal uit regio Québec komt. Poutine; friet met jus en kaas. Een lekkernij voor de locals en zeker een aanrader om te proberen. Zowel in Oost- als West kan je de beavertail eten. Dit is deeg gebakken in frituurvet met een lekkere topping van suiker/kaneel of banaan/chocolade. Erg lekker!


Canada is een top land voor natuurliefhebbers. Je kan de natuur afwisselen met leuke steden waar ook genoeg te doen en te zien is. Hierdoor heb je een veelzijdige vakantie. Ook heb je grote kans op het zien van een diversiteit aan wildlife.

Kortom voor iedereen die een Canada liefhebber is raad ik aan zowel West- als Oost Canada te bezoeken want zowel West als Oost heeft zijn eigen charme! Voor meer tips over de nationale parken in Canada of reisroutes door Oost en West Canada lees mijn overige Canada reisblogs.

56 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page