top of page

Denemarken: 3 leuke plekken om in 1 week aan te doen

Wil jij een korte zomervakantie naar Denemarken maar weet je nog niet goed wat je wilt gaan doen, bezoek dan deze plekken: Møns Klint, Kopenhagen en Billund Lego Land.


1. Møns Klint

Møns Klint ligt op het eiland Mon. De miljoenen jaren oude krijtrotsen aan de Deense Oost kust zijn indrukwekkend om een keer te bezoeken. De krijtrotsen lopen tot 8 kilometer langs de kust en de hoogste krijtrots is 143 meter hoog. Je kan bij het Geo-center 497 trappen naar beneden lopen om de krijtrotsen van dichtbij te bezichtigen. Je kunt hier een strandwandeling maken of een duik nemen in het water.

Vanuit Mons Klint is Kopenhagen een leuke plek om te bezoeken. Onderweg naar Kopenhagen vind je het uitkijkpunt Skovtårnet. Deze spiraalvormige uitkijktoren is 45 meter hoog en geef een mooi uitzicht over de Deense natuur. Je moet wel aardig wat rondjes lopen voor een indrukwekkend uitzicht. De weg ernaar toe loopt over houten vlonders door het bos en je betaalt toegang om de uitkijktoren te bezichtigen.

2. Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Wat iedere toerist bezoekt in Kopenhagen is Nyhavn waar je alle gekleurde huisjes aan het water vindt. Ook de vrije stad binnen Kopenhagen Christiania is de moeite waard om te bezoeken. Dit stuk staat bekend om zijn hasj en wiet verkoop en gebruik en vele graffiti art. Ook tref je hier een kunstwerk van een trol aan van de Deense kunstenaar Thomas Dambo. Hij kon in de corona pandemie niet reizen en heeft daarom op meerdere plekken in Denenmarken houten reusachtige Giants en Trollen neer gezet, gemaakt van afvalhout. Om te shoppen bezoek je de winkels van de winkelstraat Strøget. Verdere bekende toeristische attracties in Kopenhagen zijn Tivoli park en het koninklijk paleis. De kleine zeemeermin ligt een aardig eind uit het centrum dus als je deze wil bezoeken huur dan een fiets of maak je op voor een lange wandeling.

3. Billund Lego Land

Er is maar 1 reden om naar Billund te gaan en dat is Lego Land. Je hebt naast het Lego Land pretpark sinds een aantal jaar ook Lego House. Dit is het experience centre van Lego waar je vooral mag gaan bouwen. Je bent er zo uren zoet. De bouwwerken die je maakt die laat je met je pols bandje scannen en fotograferen. Later kan je via de website je foto's terug kijken en downloaden.


46 weergaven0 opmerkingen
bottom of page