top of page

Singapore: dit zijn de highlights

Singapore is een levendige stad die veel te bieden heeft op het gebied van shoppen, attracties, bezienswaardigheden, cultuur en eten. Ook hier heb ik in de stad vooral activiteiten gedaan die in het teken stonden van natuur en wildlife.


Het eerste wat je doet als je in Singapore aankomt is je omkleden. De lucht is tropisch vochtig. Kleed je zomers maar wees voorbereidt op kortstondige heftige regenbuien.

De grootste trekpleister in Singapore is Gardens by the Bay. Hier vind je immens grote ijzeren begroeide Super Trees waar je met een sky-walk doorheen kan lopen. Je vind hier het cloud forest en de flow dome met excentrieke planten en bloemen. En kom vooral in de avond terug voor indrukwekkende lichtshow. Voor wie van wildlife houdt loop dan naar het riviertje wat door het park stroomt. Hierin zwemt een familie rivier otters. Erg leuk om ze samen te zien spelen.

Wie nog meer van planten en dieren houdt kan de metro nemen en verderop de botanische tuin van Singapore bezoeken. Je ziet hier grote varanen. Ook zie je schildpadden en eekhoorns in het prachtig onderhouden park.

Is het na alle natuur-indrukken tijd om te gaan avondeten zoek dan een tafeltje bij de Clark Quay, hier kan je gezellig eten. Om daarna de Helix bridge en de Singaporese mascotte de Merloin in de belichting van de avond te gaan bekijken. Loop door naar de promenade voor bij het machtige Marina Bay Sands om te wachten op het vuurwerkspektakel en de veelzijdige muziekshow.


Wie ook nog wat cultuur wilt opschuiven kan de volgende dag besteden aan een bezoek aan Chinatown en Little Arabia. Je ziet verschillende tinten gekleurde huizen en verschillende uiteenlopende tempels.

Na het rondstruinen in deze wijken ben je toe aan wat verkoeling en zoek je Orchard Road op. Hier vind je gigantische shopping malls met airco! Of bezoek de shoppingmall in Marina Bay Sands, wat bekend staat op de gondola die door het gebouw heen vaart.

Marina Bay Sands hotel staat bekend om zijn rooftop zwembad wat uitkijkt over de stad. Er is ook een bar waar je als bezoeker een drankje kan doen en van het uitkijkpunt kan genieten.0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page