top of page

Reisroute Zuid-Australië: op zoek naar koala's en kangoeroes

Deze reisroute loopt in 1-2 weken door het zuiden van Australië en stond voor mij in het teken van natuur en wildlife spotten. Tijdens de route spot je koala's en kangoeroes, rijd je de fantastische Great Ocean Road en bezoek je in het binnenland het prachtige Grampians National Park om daarna de route af te sluiten in het bruisende Melbourne.


Start Great Ocean Road nabij Melbourne

Deze prachtige route loopt met de auto/camper langs de zuidkust van Australië. Torquay is de start van de Great Ocean Road. De start wordt gemarkeerd door de Historical Memorial Arch. Veel toeristen stoppen hier. Torquay is een echt surfdorpje. Je kan hier bij Bells Beach goed surfen.

Kenneth River Coastal Reserve: Onderweg vanuit Torquay richting Warrnambool over de Great Ocean Road passeer je Kenneth River Coastel Reserve. Hier kan je goed Koala’s, Kaketoes en Kookaburra's (ijsvogels) zien. Parkeer je auto bij het Koala Café. En loop de Grey River Rd op. De kans dat je hier koala's ziet is erg groot.

Great Otway National Park

Stop onderweg voor een verblijf van een aantal dagen in het mooiste regenwoud van Zuid-Australië. Je vind hier veelzijdige wandelingen en geniet van al het wildlife om je heen.


Slapen onder de Koala’s! Wil jij onder de koala’s slapen? Overnacht met je tent / camper bij Bimbi park (camping under the koala’s), in Great Otway National Park. Of huur hier een huisje op het park. Op het terrein van het park tref je meerdere koala's aan boven je hoofd. En je omringt je hier met verschillende kleine papegaaitjes en bij schemer komen de kangoeroes te voorschijn.


Cape Otway lighthouse station: Breng een betaald bezoek (circa 19,50 dollar per persoon) aan de oude vuurtoren. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de oceaan.

Vervolg Great Ocean Road

Na een paar dagen vervolgen je de Great Ocean Road. De Great Ocean Road telt meerdere toeristische trekpleisters. Trek dan ook de hele dag uit om deze plekken aan te doen.


Nationaal park Port Campbell: De 12 Apostelen is het hoogte punt van de Great Ocean Road. Een mooie en fotogenieke plaats.

Tussen Port Campbell en Peterbourgh vind je verder nog meerdere mooie plekken aan de Great Ocean Road die het bezoeken waard zijn:

o The London brigde

o The Arch, boog in een rots aan de kust

o The Grotto

o Bay Of Islands Coastal Park: Sea stacks minder druk en toeristisch als de 12 apostelen.

Tower Hill Reserve: Nabij Warrnambool vind je Tower Hill Reserve. Dit park is een droge vulkaan: je kan hier verschillende wandelingen maken en ondertussen Koala’s, Emu’s, Kangaroo's, slangen en mierenegels zien.

Grampians National Park

Nabij Warrnambool verlaat je de Great Ocean Road het binnenland in naar Grampians National Park. In dit park zie je de oranje/rode rotsformaties die zo typerend zijn voor Australië. De ideale uitvalsbasis om dit park te bezoeken is Halls Gap. In Halls Gap deel je de straat met opstandige kaketoes en duizenden kangoeroes.

Het park kent een aantal bekende wandelingen:

The Pinnacle en The Balconies: je loopt naar de mooiste uitkijkpunten in de Grampians.

Boroka: wil je niet wandelen neem dan net als ons de auto naar Boroka een waanzinnig uitzicht over het park en Halls Gap.

MacKenzie waterval: Bezoek onder meer de sprookjesachtige MacKenzie Waterval. Wandel naar beneden, naar de voet van de waterval, en weer terug omhoog. Voel de verfrissende waterspetters op je gezicht. Het is zo'n 250 traptreden naar beneden en weer terug. Een pittige wandeling.


Melbourne

De route eindigt in de bruisende stad van Melbourne. Ga shoppen in de DFO South Warf, bezoek een festival en pak de (gratis) tram naar het beroemde Flinder Station. En voor wie van pinguïns houdt, tip: ga bij avondschemer naar St Kilda. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de skyline van Melbourne en ondertussen kan je Little Blue Pinguïns zien tussen de rotsblokken van de St Kilda Pier bij avondschemer.


59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page