top of page

Rocky Mountain National Park

Dit park kenmerkt zich door het Rocky Mountains gebergte. Er loopt een grote weg door het park die je naar een hoogte brengt van 3595 meter. In het park woont een diversiteit aan wildlife zoals beren, elanden, dikhoornschapen, eekhoorns en elk. Je kan hier prachtig wandelen. In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van natuur en wildlife in Rocky Mountain National Park.


Verblijf

Vanuit Denver rijd je in 1,5 uur naar Estes Park aan de voet van Rocky Mountain National Park. Estes Park is een prima uitvalbasis om te verblijven als je het park wilt bezoeken. Wij vonden de bergen rondom Estes Park op Yosemite National Park lijken, indrukwekkend dus.


Bezienswaardigheden

Vanuit Estes Park rijd je zo Rocky Mountain National Park in. Je betaalt wel toegang.

Er ligt één geasfalteerde autoweg, Hwy 34, Trail Ridge rd door het park. Halverwege deze weg in het park, bezoek je het Alpine Visitor Centre wat op 3595 meter hoogte ligt. Dit is boven de boomgrens waar nog sneeuw ligt. Trek bij het uitstappen dan ook een dikke jas aan. We troffen op deze hoogte kuddes elks (wapiti herten), die hun pasgeboren kalfjes veilig lieten grazen.

Vanuit het Alpine Visitor Center daal je af richting Grand Lake. Onderweg tref je het Continental Divide, waar twee waterstromen ieder in een andere oceaan uitkomen.

Vervolgens kom je uit in een soort vallei. In de vallei stonden grote groepen elks. Ook was het bij ons ineens druk op de weg. Er stonden 2 mannetjes elanden en een vrouwtje in het stuikgewas. Super leuk om te zien en ook bijzonder omdat mannetjes elanden vaak alleen gezien worden. Dus kijk goed om je heen.

Omdat er 1 hoofdweg door het park moet je dezelfde weg terug rijden naar Estes Park. Kijk onderweg uit naar wildlife. Wij zagen rondom het Alpine Visitor Center een groep bighorn sheeps en enkele bergmarmotten wegspringen. Tijdens de afdaling richting uitgang Estes Park geniet je van alle mooie uitzichten over de bergen.

Het park is minder toeristisch dan ander Nationale Parken in de Canadese Rocky Mountains zoals Banff en Jasper National Park, maar zonder meer de moeite waard!

17 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page