top of page

Oslo: met de Oslo pas

Oslo ligt prachtig aan Oslofjord. Oslo kent een variatie aan indrukwekkende museums om te bezoeken.


De Oslo pas

Wanneer je meerdere dagen in Oslo verblijft is het interessant om te onderzoeken of de Oslo pas iets voor je is. Je kan de Oslo Pas aanschaffen voor 24 uur, 48 uur en 72 uur. Met de Oslo pas maak je gebruik van het openbaar vervoer en heb je toegang tot wel 30 museums. Wanneer je veel museums wilt bezoeken ben je met de Oslo pas vaak voordeliger uit. Het leuke aan deze pas vinden wij dat je makkelijker even snel een museum bezoekt wat je anders niet had gedaan gezien de entreekosten.


Leuke museums in Oslo

Dertig museums is teveel om hier op te noemen. Hieronder beschrijf ik een aantal museums die wij zeker het bezoeken waard vinden. Voor een compleet overzicht van alle andere museums klik hier.


Munch museum

Het Munch museum in Oslo staat ten teken van de werken van Munch. Zijn bekendste werk is het schilderij de schreeuw. Die wil je wel even gezien hebben.


Nobel Peace Center

Het Nobel Peace Center staat in het teken van alle nobelprijs winnaars door de jaren heen. Met interactieve filmpjes en mooie displays van de winnaars. Leuk om even doorheen te lopen. Het Nobel Peace Center vind je centraal in het centrum van Oslo nabij het stadhuis (Rådhuset) aan de Rådhusplassen.

Akershus Castle

Het Akershus Castle vind je tegenover het Nobel Peace Center aan de waterkant. Het kasteel is in de 13de eeuw gebouwd ter verdediging van Oslo. Je kan het kasteel en de vestiging bezoeken.


Naturhistorisk museum

In het natuurhistorisch museum van Oslo vind je veel overblijfselen uit de historische tijd, waaronder de dinosaurussen. Er staat bijvoorbeeld een T-Rex opgezet. Bezoek ook de aangrenzende botanische tuinen. Het museum ligt buiten het centrum van Oslo en is goed te bereiken met de bus.


Vikingskipshuset

In het Vikingskipshuset vind je meerdere vikingsboten die in goede staat terug gevonden zijn. Erg indrukwekkend! Het museum ligt op het schiereiland Bygdøy net buiten het centrum van Oslo en is goed te bereiken met de bus.

Fram museum

Iets verderop van het Vikingskipshuset vind je het Fram museum op het schiereiland Bygdøyn. In het Fram museum ligt het schip de Fram. Met dit schip hebben de Noren voor het eerst de zuidpool bereikt in 1910. Dit museum vinden wij echt een aanrader!

Kon-Tiki Museum

Naast het Fram museum vindt je het Kon-Tiki museum. Dit museum stelt de expedities van Thor Heyerdahl tentoon. Waaronder het balsahouten vlot Kon Tiki waarmee hij in 1947 op expeditie ging. Wij zijn hier zelf niet binnen geweest maar aangezien je het goed kan combineren met bovenstaande museums wijs ik je toch even op de mogelijkheid.


Vigeland beeldenpark én museum

Het beeldenpark van Vigeland is gratis toegankelijk. Je kan hier 212 stenen en bronzen beelden zien, die alle tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Erg indrukwekkend. Ook is er een Vigeland museum wat je kan bezoeken met werken van Gustav Vigeland.

Andere leuke bezienswaardigheden om te bezoeken met de Oslo pas


De Holmenkollen

Is de skischans net buiten het centrum van Oslo. Tevens is er een Ski museum wat je kan bezoeken. Je kan met een lift de skischans omhoog voor een indrukwekkend uitzicht over Oslo.


Oslo City Hall

Het stadhuis van Oslo ligt naast het Nobel peace center. En kan je gratis en met de pas bezoeken. Het gebouw heeft Noorse decoraties uit 1900-1950.

En wat ik toch nog even wil uitlichten is een bezoekje aan het Opera House in Oslo, wat je gratis kan bezoeken. Het Opera House ligt in het centrum van Oslo aan het water. De indrukwekkende architectuur van dit gebouw valt meteen op. Je kan zelfs gratis over het dak van het gebouw lopen. Verder biedt het Opera House evenementen en (openlucht) theater- en concertvoorstellingen.


11 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page