top of page

Noorwegen: op zoek naar wildlife

Noorwegen is binnen Europa het land bij uitstek van natuur en wildlife. Noorwegen kent prachtige uitgestrekte parken om in te wandelen. En je spot hier rendieren, vossen, muskusossen op land en in de wateren leven diverse walvissen. In deze reisblog lees je de beste plekken in Noorwegen voor het spotten van wildlife.

De Andenes - walvissen

Het plaatsje Andenes ligt in Noord-Noorwegen op het eiland Andøya in district Vesterålen.

Het plaatjes kent één kampeerterrein waar tenten en campers welkom zijn. Het ligt prachtig aan de zee. Er is kookgelegenheid en de camping is erg goedkoop. Vanaf half mei tot september kan je hier de middernachtzon zien. De Andenes bezoek je omdat je vanuit Andenes met Whale Safari Andenes een boottocht kan doen op zoek naar potvissen (100% potvis-garantie). Binnen 3 uur varen van de kust van Andenes is de Noorse Zee zo diep dat de potvissen hier kunnen jagen naar reuze inktvissen. Naast potvissen kan je hier ook dolfijnen en grienden (pilot whales) zien en met veel geluk orka's.

Dovrefjell-Sunndalsfjella National Park - muskusossen

Dovrefjell-Sunndalsfjella National Park is een prachtig natuurpark in centraal Noorwegen waar de oer oude muskusossen nog leven. Bezoek het Snøhetta uitkijkpunt, voor mooie uitzicht over het park en bewonder de fraaie architectuur van de Snøhetta.

Jotunheimen National Park - wilde rendieren

Dit park is bijna even groot als Friesland en je vindt hier de hoogste bergen van Noorwegen. In de winter wordt hier geskied en in de zomer kan er heerlijk gewandeld worden. Ook leeft hier een groep wilde rendieren.

Elanden

Elanden vind je door heel Noorwegen in de Noorse bossen. Er zijn tal van organisaties door Noorwegen heen die eland safari's aanbiedt op zoek naar de eland. Ook kan je zelf bij avondschemer in bosrijkgebied een rondje gaan rijden. De elanden komen dan te voor schijn om eten te zoeken. Rijdt gemiddeld 50 kilometer per uur, dan hoort de eland je minder snel aankomen dan dat je langzamer rijdt begrepen wij van een gids.

Maar zoals voor met ieder wildlife geldt, je moet geluk hebben. Maar doe je zelf op de juiste momenten van de dag moeite dan vergroot je wel de kans op het zien van wildlife.


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page