top of page

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park is zeker het bezoeken waard voor of nadat je Yellowstone National Park bezoekt. Het park wordt gekenmerkt door het hoge Teton gebergte en kent aan de voet van deze bergketen uitgestrekte vlaktes waar elks en bisons grazen. In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van natuur en wildlife in Grand Teton National Park.


Accommodatie

De meeste toeristen verblijven in Jackson Hole aan de voet van het park. Je vind in dit dorpje leuke winkels, meerdere accommodaties en diverse restaurants.


Bezienswaardigheden

Om het park heen ligt de Hwy 191, de weg van Jackson Hole naar Yellowstone Park. Als je over deze weg rijdt heb je prachtige uitzichten over Grand Teton National Park. Je ziet onder meer de bergen South Teton, Middle Teton en Grand Teton. Ook kan je vanaf Hwy 191 afslaan naar de Mormon Row waar je 2 oude fotogenieke barns kan bewonderen. Echt een toeristische trekpleister. Rondom Mormon Row lopen ook wilde bisons.

Binnen Grand Teton National Park rijd je de enige hoofdweg, de Teton Park Rd, door het park heen. Kijk onderweg uit naar elk, beren, grondeekhoorns, elanden, herten en coyotes. Terwijl wij stopten om een groep elks te bekijken met de verrekijker kwam er ineens een eland uit de struiken. Dit prachtige beest op zijn lange poten stapten zo de weg op om over te steken, hoe leuk is dat!

Rijdt bij een heldere dag Signal Mountain op om te genieten van een prachtig uitzicht over het park. Je ziet dan Jackson Lake en alle bergtoppen van het Tetongebergte heel goed.

Ook vanuit het uitkijkpunt Oxbow Bend heb je een mooi zicht op Grand Teton. In het water leven vele vogels.


Grand Teton National Park bestaat eigenlijk uit een lange prachtige bergketen waar je langs op rijdt. Met aan de ene kant van de weg de bergketen en aan de andere kant een uitgerekt vlak landschap waarin bizons, elanden, beren en klein wildlife zoals grondeekhoorn grazen. Het is echt een aanrader op weg naar Yellowstone National Park om dit park aan te doen.14 weergaven0 opmerkingen
bottom of page