top of page

Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is zo’n bijzonder natuurfenomeen dat je gezien moet hebben. In deze reisblog neem ik je mee naar, wat volgens mij, de indrukwekkendste plekjes zijn voor het zien van natuur en wildlife in Grand Canyon National Park.


De Grand Canyon bestaat uit de South Rim en de North Rim. De meeste mensen bezoeken de South Rim omdat deze kant sneller en makkelijker toegankelijk is.

Bijzonder aan de Grand Canyon is dat als je ernaartoe rijdt je over een enorme vlakte rijdt. Geen Grand Canyon te zien. En opeens sta je op de rand en kan je kilometers diep én ver de Grand Canyon in kijken. Dit maakt toch wel echt indruk! Deze indruk deel je wel meteen met duizenden toeristen de Grand Canyon trekt veel toerisme aan.

Veel mensen maken wandelingen naar de voet van de Grand Canyon. Een populaire wandeling is de Bright Angel trailhead. Houd daarbij wel rekening met de temperatuur (zomers de hitte). Neem voldoende eten en drinken mee. Zorg ook voor goed schoeisel en gepaste kleding.


Een deel van de weg, Hermit Road, langs de Grand Canyon kan je echter in de zomermaanden niet met de auto doen. Je pakt dan de shuttle-bus. Dit gaat makkelijk en juist aan de Hermit Road liggen de mooiste uitkijkpunten; Hopi Point (zie foto) en Mohave Point.

Kijk tijdens een bezoek aan de Grand Canyon ook op de grond, in de lucht en om je heen. Zo tref je hier grondeekhoorns, salamanders en veel elks (herten). Met een beetje geluk zie je een Californische condor rond vliegen, deze beesten zijn enorm!! Of juist een heel klein vogeltje; de kolibrie.

Voor wie de drukte van de Grand Canyon South Rim wilt ontlopen kan een bezoek brengen aan de North Rim. De North Rim is wel circa 4 uur rijden vanaf de South Rim. Nabij de North Rim heb je een grasvlakte waar je doorheen rijdt en waar je bizons kan zien. Je komt uiteindelijk bij de North waar je enkele uitkijkpunten hebt. De North Rim is net iets ongerepter en zeker de moeite waard om naartoe te rijden. De meeste mensen lopen hier de Bright Angels Point Trail.33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page