top of page

Golden Circle route IJsland

Nabij Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, kan je de Golden Circle Route rijden. Dit rondje is bekend vanwege verschillende natuurverschijnselen in het IJslandse vulkanische landschap.

Je rijd binnen een uur vanaf Reykjavik richting het geothermische landschap van de Golden Circle Route. De totale route rijd je in circa 3 uur zonder stops. Maar omdat er genoeg te zien is trek je voor deze route de hele dag uit.


Je kan de route beginnen bij het Thingvellir National Park waar je ook de bekende Silfra kloof zich bevind. De Silfra kloof is de breuklijn tussen de tektonische platen van Azië en Europa.


Een stukje verder op kom je bij het geothermische gebied de machtige Stokkur Geiser die om de 5-8 minuten uitbarst, en waarbij het water wel 20 meter de lucht in schiet. Ook zie je hier meerdere kleurrijke kleinere geisers. Houd je neus dicht want het ruikt hier erg naar zwavel!

Na de geisers rijd je door richting de machtige waterval Gullfoss. Een immense waterval waar tonnen water overheen gaat. Je kan als je wilt langs de waterval oplopen. Besef wel dat je hierbij kletsnat kan worden!

Iets ten zuiden van Gullfos kan je nog een kleinere waterval bezoeken genaamd Faxi, ook wel Vatnsleysufoss genoemd.

Waarna je door rijdt naar de laatste stop op deze Golden Circle route, Kerið. Dit is een krater die deels vol staat met water. Je kan rondom de krater lopen, want zo groot is hij niet.

Het is een fotogeniek rondje om te rijden. Neem er dus ook voldoende de tijd voor! En kleed je op de weersomstandigheden, want het weer kan wisselend zijn.

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page