top of page

Discovery Pass: bezoek de nationale parken van Canada

Wil jij de nationale parken in Canada bezoeken, dan betaal je entree voor iedere dag dat je in het nationale park bent. Als je meerdere nationale parken bezoekt tijdens je reis is het mogelijk voordeliger een Discovery Pass aan te schaffen. Met de Discovery Pass heb je een jaar lang toegang tot alle nationale parken in Canada.

Nationale parken in West Canada die je kan bezoeken met de Discovery Pass

Alberta: British Columbia:

Omdat de meeste reizigers naar West Canada gaan heb ik ervoor gekozen alleen de nationale parken in Alberta en British Columbia weer te geven. Klik hier voor de overige nationale parken in heel Canada*.

Daarnaast biedt de Discovery Pass ook toegang tot een aantal nationale historische plekken in Canada. Denk hierbij aan Cave and Basin National Historic Site in Banff, wat zeker het bezoeken waard is!


Losse entreeprijzen van de nationale parken (2023*)

De dagelijkse entreeprijs voor een dag bezoek aan een nationaal park in Canada is:

Groepsprijs (2 tot maximaal 7 personen in 1 auto/camper) = $21.00 per dag

Per persoon (leeftijd 18 - 64 jaar) = $10.50 per dag

Per persoon (leeftijd 65 +) = $9.00 per dag

Gratis toegang voor kinderen t/m 17 jaar.


Zodra je met twee of meer volwassenen in een auto/camper het park bezoekt is de groepsprijs (family/group) voordeliger dan los per persoon toegang te betalen. Je hoeft geen familie van elkaar te zijn, maar wel allemaal in hetzelfde voertuig het park bezoeken.


Kosten van de Discovery Pass (2023*)

Groepsprijs (2 tot maximaal 7 personen in 1 auto/camper) = $145.25

Per persoon (leeftijd 18 - 64 jaar) = $72.25

Per persoon (leeftijd 65 +) = $61.75

Gratis toegang voor kinderen t/m 17 jaar.


Rekensom: is de Discovery Pass voordelig?

Of de Discovery Pass voordelig is ligt aan een aantal factoren:

1) hoeveel dagen blijf en bezoek je een nationaal park

2) met hoeveel personen ben je

3) hoeveel nationale parken en historische plekken wil je aandoen tijdens je reis?


Vaak als je 7 of meer dagen in een nationaal park doorbrengt is de Discovery Pass al snel aantrekkelijk. Zeker als je meerdere nationale parken per dag en per reis aan doet. Wat goed mogelijk is in de Canadese Rocky Mountains. Ook als je met meerdere volwassenen in een auto/camper de nationale parken bezoekt is een Discovery Pass vaak voordeliger.

Reken zelf uit of het voor jou/jullie voordelig is.


Aanschaf van de Discovery Pass

Je kan de Discovery Pass op verschillende manieren aanschaffen:

Bij entree nationaal park: Je kan de Discovery Pass bij de entree van het eerste nationale park wat je aandoet aanschaffen. Bij de entree van het park staan aan de weg toegangshuisje waar je de pas kan aanschaffen. Houd gezien de vele toeristen wel rekening met lange wachtrijen bij je aanschaf.

Online: Je kan de Discovery Pass online aanschaffen. Houd dan rekening met verzendkosten en verzendtijd van de pas. Vooral in de zomer is de online aanvraag groot en kan het zijn dat de pas niet op tijd binnen is. Parks Canada geeft je toestemming je geprinte aankoopbewijs dan als parkpas te gebruiken. Let op! Dit aankoopbewijs is in tegenstelling tot de echte Discovery Pass maar een maand geldig na aanschaf. Verblijf je dus 3 weken in Canada dan kan je de pas een week voor vertrek pas aankopen. Al met al is het raadzaam de Discovery Pass maanden voor vertrek online aan te schaffen.


Gebruik van de Discovery Pass

Zodra je een Discovery Pass hebt hoef je niet steeds in de rij te gaan staan bij de toegangshuisjes. Hang de Discovery Pass bij het eerste gebruik aan de spiegel op je vooruit zodat deze zichtbaar is voor parkwachters.

De Discovery Pass is persoonsgebonden. De koper moet bij aanschaf zich legitimeren en op de achterkant van de pas zijn handtekening zetten. Het is niet de bedoeling dat je de pas doorverkoopt of overdraagt. Ik kan mij voorstellen dat je dit zou willen doen aangezien de aanschaf van de pas best wat geld kost. Bedenk dan dat de kosten voor de pas goed besteed worden aan het behoud van wegen en wandelpaden in het park en aan bescherming van de dierenpopulatie. Zodat iedereen op een prettige en veilige manier van de Nationale Parken kan genieten. Mijns inziens het geld dan dubbel en dik waard.


Provincial Parks

Canada kent naast nationale parken ook veel provinciale parken. De provinciale parken vallen niet onder de Discovery Pass. Bij sommige provinciale parken zal je entree los moeten betalen maar de meeste provinciale parken zijn gratis te bezoeken.


*Bron: Parks Canada: https://www.pc.gc.ca/en/


279 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page