top of page

Top 10 activiteiten tijdens je Lapland reis

Een reis naar winters Lapland, wie droomt er nu niet van? Ieder jaar ben ik als een kind zo blij als er in Nederland een beetje sneeuw valt. Sneeuw heeft voor mij iets magisch. Maar als je dan in Lapland aankomt dan kan je geluk niet op. Het witte landschap is zo sereen en rustgevend. En als dan in de avond het noorderlicht de lucht beschijnt heb je echt het gevoel dat je in een droomwereld leeft. En dan heb je ook nog allemaal leuke activiteiten die je in Lapland kan doen. Van de husky’s en sneeuwscooter safari’s die je adrenaline geven en de sneeuwschoenwandeling die je wat rode kleur op je wangen bezorgd. Tot in de avond tot rust komen bij een knisperend kampvuur.


Lees hier de top 10 activiteiten die jij wilt doen tijdens je Lapland reis!


1) Husky safari

Bijna iedereen wordt blij van husky’s. Met hun blauwe ogen smeken ze je gewoon om jou slee te mogen trekken. Husky’s kennen geen stop en rennen maar door, het is aan de musher (degene die de slee bestuurt) de taak de slee te remmen. Geniet onderweg van het prachtige besneeuwd landschap. Om bij terugkomst nog even de husky met de knalblauwe ogen op te zoeken om een selfie mee te maken.

2) Bezoek een Rendier farm

Wie husky’s schattig vindt heeft de rendier farm nog niet bezocht. Op de farm vertellen Sami je alles over deze leuke en nieuwsgierige beesten. Als je geluk hebt mag je de rendieren wat korstmos voeren of een ritje achter een rendier in de slee maken.

3) Sneeuwscooter safari

De sneeuwscooter is de safari die je echt een adrenaline kick geeft. Zodra je de hendel maar zacht indrukt ben je onderweg. Na even zoeken met de juiste dosering gas krijg je de sneeuwscooter al gauw onder controle en schiet je achter de rest aan. Avontuurlijk is het wel, al zwevend over het meer of langs de besneeuwde dennenbomen.


4) Sneeuwschoenwandeling

En heb jij je bij de eerste 2 activiteiten hierboven laten rijden dan is het bij de sneeuwschoenwandeling tijd om zelf je beste beentje voort te zetten. Na even wat priegelen met het aandoen van het tennisraket, naja moderne sneeuwschoenen tegenwoordig, zet je onwennig je eerste stappen. En tot je verbazing merk je dat het wandelen met sneeuwschoenen erg soepel gaat.


5) IJsvissen

IJsvissen is vaak een activiteit die gecombineerd wordt met een andere excursie. Als je dan toch op het meer bent met de sneeuwscooter kan je met de pauze net zo goed even een hengeltje uitgooien om de lunch bij elkaar te vissen. Ik heb nog nooit zo’n klein hengeltje gezien. Na het bijten van de vis maak je de vis klaar bij de lodge op een vuurtje. Er smaakt niets tenslotte niets lekkerder dan zelf gevangen ijs 'uh' vis.


6) Noorderlicht safari

In de avond is het tijd om uit te kijken naar het magisch natuurfenomeen, het noorderlicht. Ook wel Aurora borealis genoemd. Bij helder weer heb je kans de indrukwekkendste groene- en paarse tinten in de lucht waar te nemen. Tijdens de noorderlicht safari word je naar de donkerste plekjes in Lapland gebracht om het noorderlicht te spotten. De gids kan je uitleg geven hoe je het beste het noorderlicht kan fotograferen.

7) Kampvuur

Vaak sta je bij een noorderlicht safari bij een kampvuur. Je wilt tenslotte wel een beetje comfortabel warm blijven terwijl je de lucht in staart. Ondertussen rooster je lekker wat worstjes, kaneelbroodjes of marshmallows en drink je warme bessensap. De gids vertelt je leuke verhalen die je nog lang bij zullen blijven.


8) Sauna

Wie na een volle dag activiteiten toe is aan ontspanning kruipt nog even de sauna in. De sauna, vaak in je eigen accommodatie, verwarmt je inmiddels toch koud geworden handen en tenen weer tot een aangename temperatuur.


9) Bezoek het ijshotel in Rovaniemi

Wie in de buurt van Rovaniemi zijn Lapland reis maakt heeft de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het ijshotel. Een indrukwekkend, de naam zegt het al, hotel gemaakt van ijs. Ieder jaar is het ontwerp anders en de ijssculpturen maken het hotel indrukwekkend.

10) Santa Claus Village

Daarnaast kan je in Rovaniemi een bezoek brengen aan de….jaja.. kerstman. In Santa Claus Village kom je in magische sferen en staan elfjes voor je klaar. Bezoek Santa claus post office of ga op de foto met de kerstman. Stap over de poolcirkel van noord naar zuid en bewonder de meters hoge sneeuwpoppen.

* Ik ben op studiereis naar Lapland geweest vanuit Askja Reizen. Heb je interesse in een reis naar Lapland bekijk dan de website van Askja Reizen!

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page