top of page

Dawson City: op zoek naar goud

Het dorpje in de Yukon wat eind 19de eeuw ineens 40.000 goudzoekers kenden. Hedendaags is het dorp een stuk rustiger met maar 2000 inwoners. Des al niet te min zie je hier nog veel terug van de glorieuze tijd van de goudzoekers. Lees in deze reisblog meer over een bezoek aan Dawson City, ooit dé stad van de goudzoekers.


Route

Wij hebben vanuit Alaska Dawson City bezocht. Hiervoor hebben we vanuit Tok de Top Of The World Highway gereden naar Dawson City. De Highway is 300 kilometer lang. Zeker 70 kilometer is onverhard. Een avontuur dus om met je gehuurde auto overheen te rijden. Je rijdt deze route zodat je opeens boven de boomtoppen uitrijdt en eindeloos ver weg kan kijken. Je kan Dawson City ook aan doen als je op rondreis bent door de Yukon Territory.

Bezienswaardigheden

Dawson City oogt nog zoals het in de jaren 1898 was. Met een kijkje bij de Dregde no.4 en de Paddlewheeler (radarboot) de Keno krijg je een goed beeld van de tijd van de goudzoekers.

Ga in de avond ontspannen in Diamond Tooth Gerties Gambling Hall zoals de goudzoekers dat ook deden. In deze bar vind je nog dansende dames als entertainment en je kan een gokje wagen aan een van de gokkasten of gewoon een lekker drankje doen.


Bekijk ook het schitterend uitzicht vanaf de Midnight Dome, waarbij je een mooi uitzicht hebt over Dawson City.

Om meer te weten te komen over de tijd van de goudzoekers kan je het Dawson City museum bezoeken. Je ziet oude materialen van de goudzoekers, ziet hoe ze toen leefden en je leest over de ontwikkelingen in die tijd. Maar loop ook gewoon eens een rondje in het dorp. Dawson City is net een openlucht museum waarbij veel gebouwen nog lijken op de tijd van de goudzoekers.

Dawson City geeft je een kijkje in een belangrijk stukje geschiedenis en even heb je het gevoel alsof je er zelf bij bent geweest.

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page