top of page

Bryce National Park

In deze reisblog neem ik je mee naar, wat volgens mij, de indrukwekkendste plekjes zijn voor het zien van natuur en wildlife in Bryce National Park.


Het park

Bryce National Park ligt in de staat Utah en staat bekend om zijn stenen hoodoos. Hoodoos zijn kalkstenen rotsformaties uitgesleten door erosie. Ook staat Bryce Canyon National Park bekend om stargazing (sterrenkijken). Het Visitor Centre faciliteert avonden stargazing waarbij je met grote telescopen de maan, melkweg en Jupiter kan zien.

Het park wordt doorkruist door één hoofdweg (one-way) van 27,4 km lang, met verschillende zijwegen die leiden naar prachtige uitkijkpunten over de stenen hoodoos.

Je kan in Bryce Village 10 minuten buiten het park verblijven. Vanaf de Village rijd je over een grote groene vlakte met veel bomen en grasvelden het park in. Als je dan een zijweg afrijdt houdt deze vlakte ineens op en kijk je zo naar beneden Bryce Canyon in, fantastisch! Je kan dan ineens tientallen kilometers ver weg kijken.

Bezienswaardigheden in het park

· Sunset point

· Sunrise point

· Inspiration point: uitzicht over het bryce amphitheater

· Bryce point: tevens uitzicht over het bryce amphitheater

· Paria view: zijtak van de weg naar Bryce point. De plek voor de zonsopgang.

· Swamp canyon overlook

· Fairview point: je kan vanaf hier lopend naar piracy point.

· Natural bridge: een stenen boog

· Aqua canyon

· Rainbow point

Je kan verschillende wandelingen (zoals de Navajo Loop en Queens Garden trail) de canyon in maken langs de hoodoos. En wil je niet wandelen dan ga je toch ter paard. Hou wel rekening met de temperatuur. Kleed je hierop aan en neem voldoende drinken mee.


Voor het zien van dieren in dit park ga je in de schemer op zoek naar de gaffel antilope die hier in het park op de vlakte woont. Dit is de snelste antilope op aarde. Verder kan je chipmuncks, eekhoorns en kalkoenen in het park zien.


20 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page