top of page

Banff National Park: de highlights in de zomer

Banff National Park ligt midden tussen de prachtige bergen van de Rocky Mountains. Het park biedt veel leuke buitenactiviteiten en ook de kans op het zien van vele dieren, waaronder beren, elks, herten, dikhoornschapen en marmotten. In deze reisblog geef ik je tips voor het zien van natuur en wildlife in Banff National Park in de lente/zomer/herfst.


Wil je meer weten over een bezoek aan Banff National Park in de winter lees dan hier verder.


Verblijf in het park en restaurants.

De meeste mensen die Banff National Park bezoeken verblijven in het plaatsje Banff of Lake Louise. Lake Louise is relatief duurder dan Banff.

Je vind in Banff een diversiteit een restaurants om lekker te gaan uiteten. Een aanrader is de Park distillery restaurant voor lekkere burgers en cocktails. Wie van pizza houdt moet zeker gaan eten bij Bear street tavern, probeer de big bird pizza. The Keg steakhouse is ook een populair restaurant in Banff.

Een Canadese delicatesse is de Beaver Tail. Zoet deeg wat gefrituurd wordt met een gekozen topping erop, zoals kaneel of chocolade en banaaf. Je vind twee Beaver Tail shops aan Banff Avenue in Banff die deze zoetigheid verkopen.


Cascade ponds, Two Jacks Lake en Lake Minnewanka ronde.

Even buiten het plaatsje Banff kan je een rondje rijden met de auto langs Cascade ponds, Two Jacks Lake en Lake Minnewanka. Je kan hier prachtige wandelingen maken of ga bij Lake Minnewanka met de kajak het water op. In Lake Minnewanka en Two Jacks Lake kan je ook duiken.


Banff Gondola en omgeving

Vanuit Banff kan je tegen betaling de Banff Gondola pakken die je naar de top van Sulphur Mountain brengt. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over Banff National Park. De Banff Gondola is heel het jaar geopend. Kijk op de berg uit naar bergmarmotten en chipmuncks.

Vlak naast de Banff Gondola ligt Banff Upper Hot Springs, hier kan je tegen betaling ontspannen en baden in warm waterbronnen. Bij Cave and Basin ietsjes verderop vind je de eerste oorspronkelijke warmwaterbron die in dit park gevonden is. De bron is niet meer in gebruik. Na het ontdekken van deze warmwaterbron is Banff National Park in 1885 als eerste nationale park van Canada uitgeroepen. De toegang tot Cave en Basin National Historic Site is gratis.

Bezoek in deze omgeving ook even het Fairmont Banff Springs hotel en de Bow Falls die hier in de buurt zijn. Wil je het Fairmont Banff Springs Hotel van afstand bewonderen dan rij je naar Surprise corner viewpoint (Tunnel mountain rd) aan de overkant van de Bow river.

Mount Norquay

Wie van een gratis uitzicht over Banff wilt genieten rijdt Mount Norquay omhoog. Je kan hier onderweg dikhoornschapen tegenkomen.


Johnston Canyon Walk

Een wandeling die niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Banff National Park is de Johnston Canyon walk aan de Hwy 1A. Deze wandeling langs schitterend blauw water brengt je bij een lage en hoge waterval.

Stop op de terugweg van de wandeling richting Banff nog even met de auto bij het uitkijkpunt over Vermilion Lakes aan de Hwy 1. Dit uitkijkpunt geeft je een mooi overzicht over de bergen en Vermillion Lakes. Vanaf Banff kan je Vermillion Lakes ook bezoeken om er te wandelen en te kajakken.


Lake Louise en omgeving

Veertig minuten buiten het plaatsje Banff maar nog steeds in Banff National Park vind je Lake Louise en Lake Moraine. Dit zijn beide fantastisch helder blauwe bergmeren. Bezoek ze beide begin of eind van de dag want de parkeerplaatsen raken al snel vol en worden dan afgesloten voor verkeer. Wil je er zeker van zijn dat je de meren kan zien neem dan de shuttle bus naar de meren. De shuttlebus moet je vooraf reserveren. Informatie hierover vind je hier. Om beide meren kan je mooi wandelen. Of pak de kajak het meer op. Een leuke wandeling bij Lake Louise is de wandeling bergop naar Lake Agnes, een theehuisje boven op de berg. Het is een pittige wandeling maar zeker de moeite waard. Kijk hier voor de uiteenlopende wandeling in dit gebied.

Bow Valley Parkway (Hwy 1A)

Rijd de Bow Valley Parkway (hwy1A) een zijtak van de Icefield Parkway tussen Banff en Lake Louise ipv de snelweg (Hwy 1). De Bow Valley Parkway neem je mee langs mooie uitkijkpunten over de Rocky Mountains. Een favoriet uitkijkpunt voor de (hobby)fotograaf is het uitkijkpunt Morants Curve. Dit geeft een fotogeniek plaatje over de Rocky Mountains met op de voorgrond de treinrails.

Ook heb je aan de kant van de weg een goede kans op het zien van wilde dieren zoals de zwarte beren, elk/wapiti, herten, chipmuncks en eekhoorns.

Ter info! Vanaf 2022 tot 2014 is er echter een fietsproef op de Bow Valley Parkway. Dit betekent dat tussen 1 mei en 25 juni en 1 t/m 30 september de eerste 17 kilometer van de Bow Valley Parkway (van Banff tot aan de Johnston Canyon) alleen toegankelijk is voor fietsers. Je kan dan de Bow Valley Parkway nog wel met de auto rijden vanaf afslag Castle Junction tot aan Johnston Canyon en de andere kant op richting Lake Louise.


166 weergaven0 opmerkingen
bottom of page